Обратно към пълната версия на статията »

Карадайъ: България води шизофренна политика!

Карадайъ: България води шизофренна политика!
A A+ A++ A

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ определи като шизофренна политиката в България. Това стана на възпоменателния митинг, посветен на 47-годишнината в памет на жертвите от Възродителния процес в доспатското село Барутин. той призова час по-скоро национално отговорните партии да седнат на масата за дефиниране на националните приоритети на държавата.

"Едните са били идеолозите на онези грозни процеси, а другите са били изпълнителите на тези грозни процеси. И това същото го виждаме  днес и в Народното събрание. Едни европейци в Брюксел с обратни действия в България. Те защитават националистите, а не Европа и европейските ценности. Затова е тази шизофренна политика в нашата страна. Затова е и онази шозифрения, която се случва и в Барутин, и в Доспат", посочи лидерът на ДПС.

Страната се намира в парламентарна и политическа криза, допълни още Мустафа Карадайъ.

"Ако до десет години държавата ни е в състояние на инерция, защото няма визия и приоритети за развитието на страната, нашият призив е, час по-скоро, ако има национално отговорни партии, да седнем на масата  за дефиниране на националните приоритети на държавата".

За атентата в Нова Зеландия председателят на ДПС коментира.

"Ние осъждаме тероризма във всичките му форми и пожелаваме скорошно възстановяване на ранените".