Обратно към пълната версия на статията »

Двама топ мениджъри напускат Facebook

Двама топ мениджъри напускат Facebook
A A+ A++ A

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че двама високопоставени мениджъри на компанията напускат постовете си, предаде ДПА.

Крис Кокс, който бе главен продуктов мениджър, и Крис Даниълс, който отговаряше за приложението WhatsAp, напускат, съобщи Зукърбърг.

Кокс се присъедини към Facebook малко след основаването му като един от първите инженери на компанията. При реорганизация миналата година той бе поставен начело на приложенията Instagram, WhatsAp, Messenger. Зукърбърг посочи, че Кокс е започнал да обсъжда желанието си "да прави нещо различно" преди няколко години. Има обаче предположения, че насочването на шефа на компанията към по-силна защита на поверителността е свързано с оставките.

Даниълс управляваше екипа разработчици на Facebook, заставайки начело на инициативата Internet.org, която помага на хората да получат достъп до интернет. Неотдавна той започна да играе по-голяма роля и в WhatsAp.


Миналата нощ приложенията на Facebook бяха засегнати от сериозен срив. Потребители нямаха достъп до социалната мрежа, Instagram и WhatsAp в продължение на часове.


Facebook не посочи колко потребители са били засегнати или защо за отстраняване на проблема е било необходимо толкова много време, допълва АП. Според компанията причината е била "промяна в сървърна конфигурация". Facebook се извини и благодари на потребителите за търпението им.