Обратно към пълната версия на статията »

Сливен: Близо 1000 нарушения на ЗДвП са установени за една седмица в областта

Сливен: Близо 1000 нарушения на ЗДвП са установени за една седмица в областта
A A+ A++ A

От 04 до 10 март на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от ГДНП, главния секретар на МВР и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2410 моторни превозни средства, и 2506 лица.

Констатирани са 968 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 512 нарушения на скоростта и 3 автомобила без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 295 електронни фиша за скорост и 3 електронен фиш за автомобили без застраховка. В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 96 фиша и са отнети 5 шофьорски книжки за неплатени глоби. За други нарушения са съставени 832 фиша. Актовете са 106.

Установени са 9 неправоспособни водачи. 3 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като един е с над 1,2 промила. 5 са управлявали МПС след употреба на наркотици. Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 15. В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 124 фиша за неправилно паркиране. Тази седмица на територията на ОДМВР-Сливен се провежда операция по линия на TISPOL за контрол на водачите за използване на обезопасителни колани и системи за сигурност на деца. В рамките на кампанията са предвидени операции по метода широкообхватен контрол в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел. През изминалата седмица са осъществени 4 операции по метода широкообхватен контрол – две в Сливен и една в Нова Загора и една в Котел, както и контрол в районите на питейни и увеселителни заведения. Завишен полицейски контрол на входните и изходни пътни участъци в малките населени места. Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица занимаващи се с разпространение на наркотични вещества. Продължават операциите по пътна безопасност по установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм, както и ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка Гражданска отговорност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка.