Обратно към пълната версия на статията »

Пожарникари продължават да дежурят край унищожения завод във Войводиново

Пожарникари продължават да дежурят край унищожения завод във Войводиново
A A+ A++ A

Екип на пловдивската пожарна продължава да бди до изгорелия склад във Войводиново. От пожарната служба на този етап не могат категорично да посочат причината за възникване на огъня. Пожарът в месокомбината край пловдивското село нанесе щети за милиони левове.

„От 17 часа в сряда на пост е оставен един екип огнеборци, които ще съблюдават за евентуални огнища, които могат да възникнат. Неутрализирани са всички опасности, съпътстващи пожара. Унищожени са над 8 декара. Образувано е вече досъдебно производство”, заяви пред наш репортер говорителят на пожарната в Пловдив Цвятко Дешев.

Припомняме ви, че пожарът избухна малко след 18:30 часа в неделния ден. Пламъците тръгнали от помещение за преработка и пакетаж на месо. При инцидента няма жертви и пострадали. В предприятието работят около 300 души. Към момента на избухването на пожара служителите на смяна били приключили работа.

Напълно унищожени са складовото помещение, транжорната, пакетажният цех, както и нови машини за преработка на месо.

Работниците са били разпуснати след среща със собственика, който ги е посъветвал да си намерят друга работа, защото възстановяването на щетите щяло да отнеме време.