Обратно към пълната версия на статията »

Симеонов видя кусури в плана "Каракачанов"

Симеонов видя кусури в плана "Каракачанов"
A A+ A++ A

Нова пробойна зейна в "Обединени патриоти" след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов отказа да подкрепи своя коалиционен партньор и шеф на ВМРО Красимир Каракачанов за неговата стратегия за решаване на проблема с ромите.  

"В този вид не бих подкрепил концепцията на Красимир Каракачанов за циганите, тя трябва да бъде доизкусурена. Нашата коалиция е изградена на суверенен принцип. Всяка партия има право на мнение, има си собствена програма, така че по този въпрос ще се обърнете към някой от ВМРО“, каза Симеонов.

В същото време бившият вицепремиер призна, че по принцип основните предложения в плана "Каракачанов" съвпадат изцяло с предложенията на НФСБ. "Така че ще подкрепим една такава стратегия, но сериозно подобрена и коригирана“, обясни Симеонов. 

Той добави, че не приема много сериозна заканата на Каракачанов да хвърли оставка като вицепремиер, ако ГЕРБ не подкрепи идеите му за ромите. И обясни, че засега не се очертава свикването на Коалиционен съвет по темата. „Не мисля, че това е повод за коалиционен съвет“, каза Симеонов.