Обратно към пълната версия на статията »

Днес ще бъде ветровито с температури между 4° и 9°

Днес ще бъде ветровито с температури между 4° и 9°
A A+ A++ A

Днес ще бъде ветровито. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Преди обяд валежи от дъжд ще има все още на места, главно в централните и източните райони на страната, в планините - от сняг. След обяд преваляванията в повечето райони ще спират, а привечер вятърът ще отслабва и в източните райони ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са предимно между 4° и 9°.

Над планините ще преобладава облачно време и главно преди обяд ще има валежи от сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър, по високите части - от запад-югозапад. Дневните температури ще се понижат чувствително в сравнение с изминалите топли дни и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и главно преди обяд ще има валежи от дъжд. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури ще са 7°-10°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.