Обратно към пълната версия на статията »

НФСБ номинира Валери Симеонов за евродепутат и водач на листата

НФСБ номинира Валери Симеонов за евродепутат и водач на листата
A A+ A++ A

НФСБ обяви номинацията на Валери Симеонов за водач на листата за предстоящите европейски избори.

Това е предложението на бургаската структура, а към нея почти сигурно ще се присъединят и варненската, и пловдивската структура, обясни пред медиите депутатът Валентин Касабов. Няма конкурент като водач на листата, отсече Касабов.

Самият Валери Симеонов не бе на събитието.

Ръководството на НФСБ даде извънредна пресконференция в Гранд хотел и СПА "Приморец".

Пред медиите застанаха депутатът от НФСБ и зам.-председател на партията Валентин Касабов, областният лидер на НФСБ за Бургас Иван Кузманов, общинският Ивайло Вагенщайн.

Пет са причините да бъде номиниран именно той, обясни депутатът Християн Митев.

Сред тях са последователната политика за защита на националната сигурност и интересите на страната, активната дейност за подпомагане на българския бизнес, както и водената политика в интерес на възрастните хора.

„Благодарение на неговите активни последователни действия беше изградена оградата по границата ни с Република Турция, която е и външна граница на Европейския съюз. Съоръжението в значителна степен пресече нелегалната миграция и трафика на хора, за което свидетелстват както данните на Министерството на вътрешните работи, така и оценката на партньорите ни от Европейския съюз. Вторият мотив е защитата на националните интереси. Валери Симеонов активно и остро се противопостави срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция, която съдържа противоконституционни положения. Също така Симеонов се обяви категорично против и срещу приемането на Глобалния пакт за миграция на ООН. На трето място е активната дейност на Валери Симеонов за подпомагане на българския бизнес“, каза Митев, цитиран от БНР.

Той допълни, че сред другите мотиви за номинацията на Валери Симеонов са действията му за защита на законността и правовия ред.

Все още не е ясно дали НФСБ ще участва на евроизборите с обща листа с ВМРО и "Атака" , в друга комбинация или самостоятелно.

От ВМРО по-рано номинираха настоящия евродепутат Ангел Джамбазки за водач на евролистата.