Обратно към пълната версия на статията »

Съдът проверява възможностите Цветан Василев да даде обяснения по делото КТБ

Съдът проверява възможностите Цветан Василев да даде обяснения по делото КТБ
A A+ A++ A

Специализираният наказателен съд ще провери какви са възможностите банкерът Цветан Василев, който от четири години се укрива в Сърбия, да даде обяснения по мегаделото КТБ. Той е обвиняем за присвояването на над 2.5 млрд. лв. от Корпоративна търговска банка. 

Засега не е ясно кога сръбските власти ще се произнесат по искането на българската прокуратура банкерът да бъде екстрадиран в България.

Изненадващо обаче адвокатите му заговориха за разпит чрез видеоконферентна връзка. Тепърва обаче ще се изяснява възможни ли са и дали въобще сръбските власти, които от 4 години не се произнасят по искането на прокуратурата Василев да бъде екстрадиран в България, ще се съгласят на какъвто и да дистанционен разпит.

Днес се проведе поредното заседанието по делото за източването на КТБ. От останалите 17 подсъдими обяснение днес даде само един – бившият изпълнителен директор на банката Георги Христов, който каза, че всички правила, по които се е управлявала банката, са били одобрени от Надзорния съвет на БНБ.

Делото продължава на 12 и 13 март с разпит на свидетели.