Обратно към пълната версия на статията »

Петър Стойчев ще се бори за финала на 10 км в Лондон

Петър Стойчев ще се бори за финала на 10 км в Лондон
Най-добрият български плувец на дълги разстояния Петър Стойчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-добрият български плувец на дълги разстояния Петър Стойчев заяви на летище "София", че ще направи всичко възможно да постигне едно прилично класиране за България и за себе си.

Стойчев беше изпратен на Летище "София" в понеделник от семейството си, предаде БНТ.

"Не искам още от тук да тръгвам натоварен с желания за медал. Мога само да ви кажа, че от края на октомври до ден-днешен съм изплувал повече от три хиляди тренировъчни километри, което означава, че това, което зависи от нас, е направено. Чувствам се в много добра спортна форма. Трудът, който съм положил, със сигурност ще даде добър резултат", заяви Стойчев.

Той се надява на класиране сред първите осем в плуването на 10 километра, което ще се проведе в петък в 14.00 часа българско време.

"В плувния маратон съм постигнал почти всичко, на предната олимпиада имам едно шесто място, надявам се този път пак да успея да попадна в първите осем. Когато говорим за плувни дисциплини и за лека атлетика всички знаете, че топ 8 е нещо невероятно. Ще дам всичко от себе си, бъдете сигурни, че няма да се предам", каза Стойчев. Той не пожела да коментира конкретно представянето на българските спортисти до момента на олимпиадата.

"Видяхме всички какво се случи вчера един има късмет, друг - няма. Вижте, искам да поздравя Тервел, един много добър спортист. Вижте Ваня, много добра спортистка, какъв малшанс. Само мога да пожелая успех на колегите ми днес и тези до края на олимпийските игри. Това е късмет, върви си с всеки. Това не може да се изтренира. Никога не съм плувал в това езеро. Знам само, че е дълбоко около 2.5 метра и водата е много мръсна. От лебедите и патиците, които плуват там водата е мръсна. Знам, че ще направим шест обиколки по една миля", заяви още Петър Стойчев.

Неговият треньор Красимир Туманов каза, че класиране в първата осмица ще бъде успех за Стойчев.

"Подготовката премина нормално, всичко е наред, отиваме да се борим и ако се класираме в първата осмица ще бъде голям успех", коментира Туманов.

#Петър Стойчев #плувец #плуване #Олимпиадата в Лондон #Лондон 2012 #летни олимпийски игри #Олимпийски игри