Обратно към пълната версия на статията »

Възможност за безплатни консултации с водещ неврохирург от чужбина в столицата

Възможност за безплатни консултации с водещ неврохирург от чужбина в столицата
A A+ A++ A

Известният неврохирург доц. д-р Зафер Оркун Токташ ще гостува в България на 11-12 февруари 2019 г. Авторитетният турски специалист в областта на хирургията на гръбначния стълб ще консултира безплатно пациенти в София по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината. Консултациите са подходящи за пациенти с дискови хернии, сколиоза, тумори на гръбнака и гръбначния мозък и други неврологични заболявания.

Доц. д-р Зафер Оркун Токташ развива активна академична дейност и е автор на редица научни материали в областта на гръбначно-мозъчните заболявания. През 2014 г. е участвал в научно-изследователски дейности в Харвардския университет. Съвместно с проф. д-р Денис Кония са патентовали като изобретение регулируеми импланти, които се използват в гръбначната хирургия. Преподавател е в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и работи в болница „Медикал парк“ в Истанбул, където има възможността да прилага най-съвременните методи и технологии. Хирургичната намеса в областта на гръбначния стълб и мозъка става все по-безопасна и успешна през последните години, което се дължи както на новите методи, така и на развитието в технологиите.

В наши дни високотехнологичните болници използват ядрено-магнитен резонанс в самата операционна зала, което позволява визуализиране на оперативната зона в реално време. С технологиите за интраоперативно сканиране и навигация се намалява рискът от увреждане и се повишава успеваемостта при операциите. Пациентите, които желаят да се възползват от възможността за безплатна консултация с доц. Зафер Оркун Токташ на 11-12 февруари, трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.