Обратно към пълната версия на статията »

Нинова: Светът работи с изкуствен интелект, ГЕРБ не може с електронна винетка

Нинова: Светът работи с изкуствен интелект, ГЕРБ не може с електронна винетка
A A+ A++ A

БСП ще поиска актуализация на бюджета още сега заради доходите на хората, заяви в речта си за старта на новия политически сезон Корнелия Нинова.

Тя изтъкна, че управляващите са наченали новата година със скандали, като наблегна на фалстарта с електронната винетка от 1 януари. "Хвърлихте в хаос цялата страна заради своята некомпетентност", възкликна соцлидерката.

"Светът и Европа вече разполагат с изкуствен интелект, правителството на Бойко Борисов не може да въведе електронна винетка", заключи Нинова. И нахока ГЕРБ, че са уж най-европейската партия, а са обвинили за винетния фал австрийска фирма, която е помагала за въвеждането на електронната система в ред други страни в ЕС. "В България е хаос не заради австрийския професионализъм, а заради българската некомпетентност на правителството на Бойко Борисов", изригна Нинова.

Тя обяви, че още следващата седмица соцпартията ще сезира Европейската комисия за предоставена държавна помощ на петте строителни фирми, които получиха 1,3 млрд. преди Коледа, както и за концесията на Летище София. И в двата случая е държавна помощ, категорична е лидерката на БСП.