Обратно към пълната версия на статията »

Болтън за Ф-16: Чудесна сделка за България и НАТО!

Болтън за Ф-16: Чудесна сделка за България и НАТО!
A A+ A++ A

Съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън написа в Туитър, че подкрепя усилията на българския премиер Бойко Борисов за закупуване на изтребители Ф-16 от Щатите.

„Силно подкрепям усилията на българския премиер Бойко Борисов за закупуване на американски изтребители Ф-16. Това е изключителен изтребител в сравнение с конкурентите му“, написа съветникът на американския президент.

„Ф-16 също така ще затвърди нашето стратегическо партньорство, ще укрепи общите отговорности на НАТО за отбрана, и ще допринесе за сигурността на над 4000 американци. Това ще е страхотна сделка за България, Америка и НАТО!“, написа още Джон Болтън.

От Белия дом вече обявиха, че САЩ предлагат на България с Ф-16 най-добрата възможна комбинация от цена, бойни способности и взаимна съвместимост с другите натовски военновъздушни сили. Администрацията на президента Тръмп приветства плановете за модернизация на въоръжените сили на България и очаква нейния предстоящ избор на нов многоцелеви изтребител.