Обратно към пълната версия на статията »

Младежите на ВМРО проведоха протестна акция пред френското посолство

Младежите на ВМРО проведоха протестна акция пред френското посолство
A A+ A++ A

Младежката организация на ВМРО взе спонтанно решение и рано тази сутрин облепи посолството на Република Франция и прилежащите огради с плакати и послания с надписи „Спрете пакета „Макрон“.

Припомняме, че представителят в ЕП и заместник–председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки пръв обърна внимание на скандалните текстове в документа, които дискриминират шофьорите и реално поставят в неконкурентна среда българските превозвачи. Това е и документ, който противоречи на основните принципи на Съюза – свободен пазар и свободно придвижване на хора, стоки и услуги.

Солидарни сме с протеста на превозвачите в Брюксел, който се осъществява със съдействието на Ангел Джамбазки. Българският интерес трябва да бъде защитен. Затова се надяваме, че днес Пакетът „Макрон“ ще бъде спрян. Здравият разум в ЕС трябва да надделее, ако изобщо има бъдеще на този европейски проект, коментираха пред посолството младежите.

Те бяха категорични, че евентуалното приемане на пакета ще покаже ясно и категорично дали има място за българския и като цяло източноевропейския бизнес на европейския пазар. Ако абсурдните мерки бъдат приети, това ще отнеме прехраната на над 120 хил. български семейства, ще сторнира 17 % от БВП на България и ще принуди стотици хиляди хора да емигрират.

Това е геноцид над държавата ни и показва лицемерието на европейските бюрократи в декларираните желания за Обединена Европа и за бъдещото присъединяване към ЕС на Западните Балкани.

Ако ще се превръщаме в донори на западните общества, то няма смисъл да се борим за единен съюз, заявиха още младежите на ВМРО.