Обратно към пълната версия на статията »

Забрана за камионите към Гърция

Забрана за камионите към Гърция
A A+ A++ A

Поради обилния снеговалеж продължава забраната, въведена от гръцките власти за недопускане на тежкотоварни камиони над 3,5 тона на тяхна територия. На подходящи места нашите контролни органи отбиват ТИР-овете от Благоевград до ГКПП-Кулата-Промахон.

Поради продължаващия обилен снеговалеж продължава забраната, въведена от гръцките власти за недопускане на тежкотоварни камиони над 3,5 тона на тяхна територия. На подходящи места нашите контролни органи отбиват ТИР-овете от Благоевград до ГКПП-Кулата-Промахон.

Още вчера по обяд гръцките власти спряха влизането в страната на товарни автомобили с маса над 3.5 т. Веднага се образуваха километрични опашки, което наложи спирането им на паркинги в благоевградска и съседните области. От пресцентъра на АПИ съобщиха, че поради влошени метеорологични условия на територията на Република Гърция и ограничаване на движението на МПС над 12 т. от гръцка страна през ГКПП „Кулата“, започва поетапно спиране на тежкотоварните автомобили над 12 тона по Северната скоростна тангента и АМ "Струма" за областите: София, Перник, Кюстендил, Благоевград, в посока Кулата. Затруднено е движението към ГКПП-Златарево и ГКПП-Станке Лисичково.

В Благоевград тази сутрин снежната покривка е около 15 см, а в Петрич сняг вали непрекъснато от няколко дни и вече е натрупал над 50 сантиметра нов сняг.