Обратно към пълната версия на статията »

Каракачанов: Не може някаква циганска организация да ми налага цензура

Каракачанов: Не може някаква циганска организация да ми налага цензура
A A+ A++ A

Някой смята, че може да ми налага цензура на мен? Смятат, че нямам право да казвам това, което мисля? Вижте, аз казвам неща, които мислят 90% от българите. Така че не може някаква циганска организация да ми налага цензура. Разбира се, не визирам всички роми, тъй като има такива, които работят и учат, но тези по малките населени места вече станаха нагли. На декър и осемстотин живеят двеста човека. Това заяви в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с инцидента във Войводиново и обвинението срещу него за дискриминация.

,,Факт е, че представителите на тези общности вилнеят и са неграмотни. Извинете, но не останаха области в страната, в което да няма изстъплени. Това вече не може да се търпи. Докато аз съм министър на отбраната няма да позволя никой да вдигне ръка срещу български войник, защото по този начин ти нападаш институциите в тази държава. Двама калпазани решават, че може да го пребият и убият и това не е единственият случай. Няма да го допусна'', коментира още военният министър.

,,От община "Марица" предложиха на обитателите от Войводиново да им се предоставят безплатно 18 парцела, на които да си изградят законни къщи, защото това е нормалният вариант. А те се обръщат към общината и казват: "Вие трябва да ни ги построите!'', разкри Каракачанов и добави, че през последните година-две една част от ромската общност в страната е започнала да приема исляма, което по думите на вицепремиера може да роди в бъдеще друг тип изпълнители.

,,Крайно време е да спре да се финансира безразборната раждаемост. За целта ще предложа към средата на февруари проект за програма, с които да бъдат финансирани семейства само с до две деца. За повече пари ще се изисква завършено средно образование. Друга мярка е за тези, които не искат да работят. Ще предложа на такива да им се спират социалните помощи, ако откажат да започнат работа няколко пъти подред'', заяви още той.

Каракачанов обясни, че незаконните постройки са работа на местната власт и докато тя не се заеме сериозно със случая, гетата у нас ще продължат да никнат като гъби