Обратно към пълната версия на статията »

Каракачанов спешно във Войводиново, където роми пребиха военен

Каракачанов спешно във Войводиново, където роми пребиха военен
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов замина за Войводиново,

където преди два дни местни роми пребиха зверски ефрейтор от българската армия. Каракачанов ще се срещне с кметовете на селото и на община Марица, Димитър Тосков и Димитър Иванов. На срещата с Каракачанов ще бъде и шефът на ОД МВР.

Очаквайте включвания и от екипа на Канал 3, който също пътува към пловдивското селото, станало арена на поредния сблъсък между българи и роми.

По-рано днес кметът на общината призна, че всички цигански къщи в селото са построени незаконно и след поредна проверка на институциите предстои събарянето им. 33-годишният военнослужещ от 68-ма бригада на Специалните сили - Валентин Димов, е все още в тежко състояние в болницата, предстои му втора операция на синусите. От ударите в лицето и по главата той е със счупен нос и скули, както и със спукано тъпанче на ухото. Военнослужещият бе нападнат от момчета от циганската махала на Богоявление, когато им направил забележка да не стоят на пътя пред колата.

Инцидентът предизвика възмущението на местните жители и протести, заради което спокойствието в селото беше подсигурено от жандармерията. Полицаите останаха и днес във Войводиново, а довечера се очаква протестите да продължат.