Обратно към пълната версия на статията »

Една година затвор повече за убиеца на Ангел от Катуница

Една година затвор повече за убиеца на Ангел от Катуница
През април прокуратурата протестира присъдата от 17 години затвор за шофьора убиец с искане да му бъде наложена по-висока с година и половина присъда. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Пловдивският апелативен съд увеличи с една година наказанието на Симеон Йосифов, който прегази и уби 19-годишния Ангел Петров от Катуница при размириците в селото.

Йосифов ще изтърпи присъда от 18 години затвор, вместо наложената му по-рано от Пловдивския окръжен съд присъда от 17 години лишаване от свобода, предаде Дарик радио.

Освен това той е лишен от право завинаги да управлява моторно превозно средство.

Съдът отне в полза на държавата лекия автомобил „Форд Транзит“ като вещ, послужила за извършване на умишлено престъпление.

55-годишният Симеон Йосифов е признат за виновен, че при пътнотранспортно произшествие умишлено е убил 19-годишния Ангел на 23 септември миналата година.

Мотивите на съда са, че вината на шофьора е доказана по безспорен начин от свидетелските показания, както и от съдебномедицинската и автотехническата експертиза по делото.

През април прокуратурата протестира присъдата от 17 години затвор за шофьора убиец с искане да му бъде наложена по-висока с година и половина присъда.

Защитата на Йосифов – адвокат Стефан Левашки, обжалва решението на окръжните магистрати.

По време на делата срещу него, Йосифов твърдеше, че е невинен.

Безредици в пловдивското село Катуница избухнаха вечерта на 23 септември 2011 г., след като там беше убит 19-годишният Ангел Петров.

Саморазправа между българи и роми вдигна на крак през нощта десетки полицаи, а сутринта разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков – Цар Киро.

При сблъсъците между жители на селото и приближени на Рашков пострадаха двама местни и трима полицаи.

#Симеон Йосифов #Ангел Петров #Катуница #Пловдивският апелативен съд #Пловдивския окръжен съд #Кирил Рашков #Цар Киро