Обратно към пълната версия на статията »

„Лудогорец“ направи равен с „Евертън“ в приятелски мач

„Лудогорец“ направи равен с „Евертън“ в приятелски мач
Снимка: gong.bg
A A+ A++ A

Българският шампион „Лудогорец“ – Разград, направи 1:1 с английския „Евертън“ в приятелска среща, която се игра на стадион „Гудисън парк“ в Ливърпул.

Българите успяха да се разпишат във вратата на Тим Хауърд още в 7-ата минута, но попадението на Емил Гъргоров бе отменено заради засада, предаде агенция БГНЕС.

В 27-ата минута белгийската звезда на домакините Маруан Фелайни свали отлично с глава към Стивън Нейсмит и новото попълнение на „карамелите“ с воле удари напречната греда зад Чворович.

Кайсара обаче събори Виктор Аничебе в наказателното поле на разградчани в 41-вата минута и главният рефер на двубоя показа дузпа в полза на англичаните. Зад топката застана Лейтън Бейнс и английският национал не сгреши за 1:0. Любомир Гулдан пък трябваше да избива от голлинията удар на хърватския таран на Евертън Никица Йелавич в 57-ата минута, а малко по-късно в българската врата отново можеше да се разпише бившият играч на „Рапид“ – Виена.

Момчетата на Ивайло Петев все пак успяха да изравнят в 69-ата минута. Марселиньо се разписа във вратата на Хауърд, оформяйки крайното 1:1. Форестър успя да вкара втори гол за „карамелите“ в 90-ата минута, но и това попадение бе отменено заради засада. „Лудогорец“ пристигна във вторник в родината на футбола, където ще проведе едноседмично турне като част от подготовката си за старта на шампионата.

#Лудогорец #Евертън