Обратно към пълната версия на статията »

Полицаи се борят с битовата престъпност в област Търговище

Полицаи се борят с битовата престъпност в област Търговище
A A+ A++ A

Жандармерия и полиция работят заедно срещу битовата престъпност в Търговищко. Два екипа жандармеристи подпомагат дейността на полицаите в региона, информира началникът на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище комисар Димитър Димитров, цитиран от БТА. 

Включването на специализираните жандармерийски части цели да се въздейства върху решаването на случаи с битова престъпност, основно в малките населени места. Вече са извършени акции в общините Антоново и Омуртаг. Обхванати са били две направления в Герловския край, като са били проверени 13 села. Ефектът на тази дейност е добър, коментира комисар Димитров, като отчете, че населението приветства подобна кампания. 

При работата на съвместните екипи се блокират райони, при което освен че се извършват конкретни проверки, се прави и обход на домовете на самотни възрастни хора. Срещите с нас им дават кураж за живот, тъй като в отдалечените от областния град села се случва жителите им да не видят никого с дни. Там дори кметските наместници и пощенските служители отговарят за няколко населени места, коментираха от полицията. 

При съвместните акции се правят проверки в търговски обекти и питейни заведения, проверяват се и известни сборища на криминален контингент. За превенция на бракониерство се обхождат и места, предлагащи възможност за ловен туризъм.