Обратно към пълната версия на статията »

Петя Неделчева недоволна, заплаши да не се състезава вече за България

Петя Неделчева недоволна, заплаши да не се състезава вече за България
Във вторник Неделчева приключи участието си в английската столица след тежка загуба с 10:21, 15:21 от индонезийката Адрианти Фирдасари във втория кръг от група О. Снимка: "Ройтерс"
A A+ A++ A

Бадминтонистката Петя Неделчева заплаши да не се състезава повече за България след отпадането си от Олимпиадата в Лондон.

Тя заяви, че нищо не ѝ е подсигурено, няма масажист и спаринг партьори, предаде „Дневник".

Във вторник Неделчева приключи участието си в английската столица след тежка загуба с 10:21, 15:21 от индонезийката Адрианти Фирдасари във втория кръг от група О.

"Много съм разочарована, направо не ми се говори. Но какво да ви кажа, трудно е. Много е трудно. Така не стават нещата, не може, трябва да се разбере най-после. Нищо не ми е подсигурено. Нямам спаринг партньори, тренирам си сама. Да не говорим, че не ми беше осигурен и масажист. Добре, че имам една приятелка испанка, тя ми помогна," заяви Неделчева пред БНТ1 и заплаши на следващите олимпийски игри в Рио де Жанейро да не се състезава за България.

Президентът на Българската федерация по бадминтон Пюзант Касабян контрира, че част от мотивите на състезателката не отговарят на истината.

"Тя си има осигурен масажист в София, и то един от най-добрите. При само един наш състезател в Лондон нямаме право на личен масажист и трябва да ползва масажиста на делегацията. В България Неделчева няма спаринг партнтьори, но това не е работа на федерацията. Орлин Цветанов е неин мениджър и той трябва да ги осигурява. Иначе най-добрите ни юноши бяха готови да тренират с нея по всяко време," заяви шефът на централата.

"Не мога да коментирам нейните желания нататък. Тя е достатъчно зряла, за да си прецени кое е правилно или неправилно за нея. Ние не сме я ограничавали никога да ходи където си иска. Тя дълги години се състезава за чужди клубове," допълни Касабян.

От Българския олимпийски комитет заявиха, че към олимпийската делегация по 24 часа на ден има на разположение масажист, но Неделчева не е подавала заявка да използва услугите му.

Състезателката излезе от олимпийското село още преди началото на игрите, за да бъде по-близо до "Уимбълдън арена", която домакинства турнира по бадминтон и се намира на другия край на Лондон.

При победа над Фирдасари, Неделчева щеше да се класира за осминафиналите на игрите, което беше основната ѝ цел преди старта на Олимпиадата.

"Яд ме е, защото направих много грешки. Като цяло играта ми беше много разстроена. Имахме малко информация за съперничката и не успяхме да я разузнаем. Няма да се отказвам - продължавам напред, но не знам къде. Може и да не се състезавам за България на следващата олимпиада," коментира още Неделчева. По-късно пред Българското национално радио тя заяви: "Продължавам към Рио."

#Петя Неделчева #бадминтон #Олимпиада #Олимпийски игри #Лондон