Обратно към пълната версия на статията »

Бербатов в Истанбул, подписва с „Галатасарай”

Бербатов в Истанбул, подписва с „Галатасарай”
Според турските медии „Галатасарай" ще плати близо пет милиона лири на „Манчестър Юнайтед" за трансфера на 31-годишния Бербатов. Снимка: guardian.co.uk
A A+ A++ A

Димитър Бербатов е пристигнал късно вечерта в петък в Истанбул, за да преговаря за трансфер от „Манчестър Юнайтед” в „Галатасарай”, съобщават няколко турски вестника в събота.

„Фотомач" информира, че българският нападател и агентът му Емил Данчев вече са в Истанбул, за да уточнят детайлите около договора на Бербатов с „жълто-червените".

На летището двамата са били посрещнати от човек от ръководството на истанбулския гранд.

По-късно в събота Емил Данчев и Димитър Бербатов ще се срещнат с треньора на „Галатасарай” Фатих Терим, и с клубния президент Юнал Айсал, допълва бТВ.

„Фанатик" пише, че само Данчев е бил забелязан от турските медии в Истанбул в последните дни и това засилва слуховете за трансфер на Бербатов в „Галатасарай".

Освен това изданието цитира бившия български футболист и треньор Христо Стоичков да казва, че Бербо със сигурност ще премине в отбора на „Галатасарай", предаде БГНЕС.

Очаква се заплатата на футболиста в отбора от Истанбул да бъде около четири милиона евро на сезон.

„Галатасарай" ще плати близо пет милиона лири на „Манчестър Юнайтед" за трансфера на 31-годишния Бербатов.

Официалното представяне на българина като играч на „Джимбом" ще бъде през следващата седмица. Желанието на голмайстора е да играе в отбор, който ще участва в Шампионската лига.

През миналия сезон Димитър Бербатов беше четвърти нападател в състава на „Червените дяволи" и мениджърът Алекс Фъргюсън много рядко го пускаше в титулярния състав на 19-кратните шампиони на Англия.

#Димитър Бербатов #Истанбул #Манчестър Юнайтед #Галатасарай #Емил Данчев #Фатих Терим #Юнал Айсал #Шампионската лига #Алекс Фъргюсън #Англия