Обратно към пълната версия на статията »

Седем българи се състезават в първия ден на Олимпиадата

Седем българи се състезават в първия ден на Олимпиадата
Българската делегация излезе на почетната обиколка под номер 31, а флагът на България се носеше от Йордан Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Седем български спортисти ще се състезават в първия ден на Летните олимпийски игри в Лондон.

Малко след 10:00 часа Петя Луканова даде старт на българското участие в спортната стрелба. В събота сутрин тя се включи в квалификациите на стрелбището на 10 метра с въздушна пушка. Луканова е състезател на „Тракия” (Пд).

Двама българи, Данаил Петров и Спас Гюров, ще представят България в общия старт в колоезденето на шосе в 12:00 часа. Петров и Гюров трябва да „навъртят” 250 километра в покрайнините на британската столица, предаде бТВ.

След обяд (15:30 часа) Цветана Пиронкова ще се изправи срещу Доминика Цибулкова в мач от първия кръг на тенис турнира на Олимпиадата.

По-късно на корта ще излезе и Григор Димитров – неговият мач е срещу поляка Лукаш Кубот. Димитров ще играе със самочувствие от съвсем скорошната си победа над Кубот от четвъртфиналите на турнира в Гщаад.

Световният шампион от Милано 2009 Детелин Далаклиев излиза в боксов двубой срещу южноафриканеца Аябонга Сонджика в първия кръг в категория до 56 килограма (15:30 часа).

Йордан Йовчев ще сложи край на първия олимпийски ден за българските спортисти с квалификациите в спортната гимнастика. Олимпийското участие на Йовчев, което е рекордно шесто за кариерата му, започва в 22:00 часа.

В петък вечерта Летните олимпийски игри бяха открити с пищна церемония, на която присъстваха монарси, президенти, премиери и други официални лица от цял свят.

В парада на спортистите на Олимпийския стадион в Лондон по традиция първо преминаха гърците.

Българската делегация излезе на почетната обиколка под номер 31, а флагът на България се носеше от Йордан Йовчев.

#Летните олимпийски игри #Лондон #Петя Луканова #Тракия #България #Цветана Пиронкова #Доминика Цибулкова #тенис #Олимпиадата #Григор Димитров #Лукаш Кубот #Гщаад #Милано #Детелин Далаклиев #Йордан Йовчев