Обратно към пълната версия на статията »

Патриотите от ВМРО даряват тетрадки по родолюбие за първия учебен ден

Патриотите от ВМРО даряват тетрадки по родолюбие за първия учебен ден
A A+ A++ A

Учебни тетрадки по родолюбие ще получат от ВМРО първокласниците в редица училища в цяла България. Тетрадките са с ликовете на известни български исторически личности. Патриотичните тетрадки са два вида – с тесни и широки редове и с квадратчета, каквито са нужни на първолаците.

На 15 септември (събота) в 11.00 ч. народният представител от Обединени патриоти и организационен секретар на ВМРО Юлиан Ангеловще присъства на откриването на ремонтираната сграда на Второ основно училище „Васил Левски“ в кв. Маслово в Костинброд. Той ще подари патриотични тетрадки за всички малчугани, които ще бъдат първокласници в това училище. На тях са изобразени портрети на Васил Левски и Гоце Делчев.

В Стара Загора акцията започва в 9.00 ч. сутринта в първия учебен ден – 17 септември (понеделник) в шест старозагорски училища - „Иван Вазов“, „Самара“, „Васил Левски“, „Кирил Христов“, II-ро основно училище „Анастасия Тошева“, едноименното основно училище в кв. „Колю Ганчев“. От ВМРО – Стара Загора са подсигурили 500 тетрадки с ликовете на известните старозагорци Колю Ганчев, митрополит Методий Кусев, Иван Гарванов, Андрей Тошев. Те ще бъдат подарявани на децата от общинския съветник и координатор на ВМРО за Стара Загора Антон Андонов, заместник областния управител Красимир Червилов и членове на местната организация.

В първия учебен ден представители на ВМРО ще подаряват учебни тетрадки по родолюбие също и вСливница - в града и в село Алдомировци, във всички училища в община Елин Пелин, Годеч, Драгоман, Костинброд - в града и село Драговищица. В I-во основно училище „Васил Левски“ и СУ „Петър Берон“ в Костинброд патриотичните тетрадки ще връчи заместник областният управител на София област Николай Борисов.

В София Патриотите от ВМРО ще подаряват тетрадките с ликовете на Гоце Делчев и Васил Левски в 117 СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Бухово, 162 СУ „Отец Паисий“ - кв. Ботунец, 152 „Св. св. Кирил и Методий“ - с. Мърчаево.