Обратно към пълната версия на статията »

Дейли Стар: "Слънчев бряг" е бардакът на България

Дейли Стар: "Слънчев бряг" е бардакът на България
A A+ A++ A

 

Ядрото на проститутките и сводниците в България се нарича "Слънчев бряг", а цената за час секс с елитна компаньонка може да стигне и 100 евро. За това информира читателите си британското издание "Дейли Стар" със статия за летния туризъм в курорта ни. Според вестника, цитиран от "Блиц", курортът е пълен с проститутки, като елитните момичета на повикване са почти толкова, колкото и по-евтините им колежки по храстите.

"Курортът е с уникална крайбрежна плажна ивица от над пет километра, жестоки партита и нощни клубове, които побират над 2500 души всяка вечер. Популярен е с евтиното пиене, двоен ром с кола е под две лири (4,38 лв. - бел. ред.). Но купонджийският курорт има и тъмна страна - огромен брой момичета за ескорт, които примамват британските младежи", пише изданието.

Според Daily Star освен обикновени жрици има и високоплатени проститутки, които търсят по-елитни клиенти. Такава е Тома, на 28 години, която се предлага чрез агенция в интернет. Красавицата продава "всичко специално, което искате да ви направя" срещу 100 евро на час. Проститутката приканва през нета скучаещите англичани, като задължително иска да се срещне с потенциалните клиенти в бар или тихо заведение. Предлага "масажи и нещо повече", а снимките ѝ в профила разказват повече от обясненията ѝ. Но Тома също не крие много - "Обещавам, че ще бъдете в рая в моята компания", споделя изкусителката, надупена към телефона си.

Голите красавици на по-солени цени имат и изисквания, посочва изданието. Сабрина, на 29 години, е категорична, че "отговарям само на учтиви и разумни съобщения" и ако получи такива, "мога да дойда в хотела ви или вие да дойдете при мен и да ми кажете какво искате да ви направя".

 

Всички скъпоплатени проститутки са с отличен английски език. Отбелязва се още и не без самоирония, че напливът от жрици се дължи на пияните британци, които изпълват курорта всяко лято. Не всички клиенти обаче са в рая на "Слънчев бряг". От британското външно министерство признават пред изданието, че всяка година имат многобройни оплаквания от зажаднели за секс сънародници.

"Туристи са ставали жертви на надценки в стриптийз барове, били са бити, ако не платят. Затова избягвайте тъмни места, паркинги, места с храсти и дървета, включително и на плажа, тъй като там са повечето проститутки в Слънчев бряг", пише още Daily Star.