Обратно към пълната версия на статията »

Валежи и облаци ни очакват днес, по Черноморието ще е предимно слънчево

Валежи и облаци ни очакват днес, по Черноморието ще е предимно слънчево
A A+ A++ A
 

Ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове с гръмотевици. Остават и условията за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, в София - около 28°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на отделни места ще са значителни по количество. Ще духа до умерен, предимно източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 16°.

През следващите дни въздушният пренос над страната ще бъде от изток-североизток. Температурите ще останат без съществена промяна.

В четвъртък и петък все още ще има превалявания, главно в западната половина от страната. Първия ден ще са на повече места, в следобедните часове временно ще са интензивни, в отделни райони значителни по количество.

Втория ден ще са на по-малко места, по-интензивни ще са главно в планините и планинските райони. Преди обяд над Източна България ще бъде предимно слънчево. През почивните дни и в началото на следващата седмица вероятността за валежи намалява още. Ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността.

#времето #вали #дъжд #Черноморие