Обратно към пълната версия на статията »

Непреходни класически произведения под крепостните стени на „Перистера“

Непреходни класически произведения под крепостните стени на „Перистера“
PR Bulgaria
A A+ A++ A

Фестивал за изпълнители на класическа музика ще се проведе на 14 юли 2018 г. в крепостта „Перистера“. Организатор е сдружение „Интер Мюзик Ревю Експо“ (ИМРЕ), което си е поставило за задача да популяризира младите таланти в сферата на класическата музика – носители на български и международни награди.

Това е първото издание на фестивала, който има амбицията всяка година да събира  в Пещера почитатели на класическата музика и да привлича и нови. Програмата ще зарадва публиката – в нея има както образци на световната класика, така и по-рядко изпълнявани творби. Зрителите ще се насладят на изпълненията на едни от най-обещаващите млади таланти у нас -  цигуларите Александър и Мартин Зайранови, сопраното Стефани Кръстева и на големите вече утвърдени музиканти - триото Атанас Кръстев, Ростислав Йовчев, Ивона Недева. Величествената крепост „Перистера“ ще допълва преживяването с неотразимата си атмосфера.

ИМРЕ ще подари незабравими преживявания на почитателите на класическата музика. За да могат повече хора да се докоснат до едно от най-красивите изкуства, входът ще бъде свободен.