Обратно към пълната версия на статията »

МВР отбелязва празника си с демонстрация на техника, бойни умения, полицейски кучета и коне

МВР отбелязва празника си с демонстрация на техника, бойни умения, полицейски кучета и коне
A A+ A++ A

Служителите на Министерството на вътрешните работи ще отбележат своя професионален празник на 5 юли, четвъртък.

Тържествената церемония в София ще започне в 10.00 часа с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния воин и демонстрация на най-новата техника, с която министерството разполага. В 11.30 часа служителите ще се поклонят пред паметта на своите колеги на паметника на загиналите полицаи в градинката пред храм „Св. Седмочисленици“.

Честването ще продължи с празник в Борисовата градина - на входа откъм езерото" Ариана". Поканени са служителите и техните семейства, както и всички граждани. Празникът ще започне в 17.00 часа. Главната сцена ще бъде на площадката пред паметниците на Васил Левски и Христо Ботев. Спецчасти и каратисти от Академията на МВР ще демонстрират своите умения, в празника ще се включат и служителите, които се грижат за сигурността с помощта на полицейски кучета и коне. Децата ще могат да влязат в полицейски и пожарни коли и мотори, да станат свидетели на гасенето на „пожар“, а за доброто настроение на присъстващите ще гостуват известни изпълнители.

На паркинга пред Националния стадион „Васил Левски“, сектор Г, ще бъде представена официално новата специализирана техника на СОБТ, ГДГП, ГДПБЗН, СДВР и дирекция „Жандармерия“ на ГДНП.