Обратно към пълната версия на статията »

МВР министърът: Всеки ден ставаме по-добри

МВР министърът: Всеки ден ставаме по-добри
A A+ A++ A

МВР министърът Валентин Радев отчете, че ведомството му работело все по-добре пред зрителите на сутрешния блок на Нова телевизия.

"Справяме се  добре. Това виждам и статистиката за престъпленията го потвърждава. Стремим се всеки ден да ставаме по-добри", каза Радев в коментар за неуспешния вот на недоверие по тема "Сигурност" от миналата седмица.

Според него данните за убийствата у нас са много по-добри, отколкото в много други държави от Европа, а същото важало и за бягства от затворите.

„БСП хващаше отделни случаи и върху тях градяха логика. По-скоро беше редно да хванат и да видят тенденции. Ние се справяме добре и това си личи от документите. Сравняваме се с последните 10 години. Вие медийте също не казвате 10 самолета кацнаха успешно, ами 1 кацна неуспешно“, заяви Радев.

Той показа таблици, които показвали, че  през 2005 година е имало много повече бягства от затворите, а към днешна дата те били драстично по-малко.

„Стремим се всеки ден да ставаме по-добри. Само преди половин година телефон 112 не работеше. Той вече работи много по-стабилно. Има много хубави неща, които се правят от правителството, просто никой не го коментира“, заяви още Радев.