Обратно към пълната версия на статията »

Стадион „Юнак“ се превръща във фензона за Мондиал 2018

Стадион „Юнак“ се превръща във фензона за Мондиал 2018
A A+ A++ A

Стадион „Юнак“ между националния стадион „Васил Левски“ и метростанция „Стадион Васил Левски“ се превръща в специална и изцяло модернизирана фензона по време на световното първенство по футбол между 14 юни и 15 юли, когато най-добрите отбори ще се борят за най-желания трофей по стадионите в Русия.

Българските фенове ще имат възможност да наблюдават битките от Мондиал 2018 на огромен LED екран от 100 квадратни метра. Фензоната на стадион „Юнак“ разполага с трибуни с 1600 седящи места. Отделно родните запалянковци ще могат да използват множество столове, маси и шезлонги непосредствено пред огромния екран. За приятното изкарване са осигурени зони за храна и напитки, а удоволствието ще се подсилва от естествената зеленина на Борисовата градина.

Входът за фензоната е безплатен. Работното време е от 12:00 до 00:30 часа. Може да се използват местата за паркиране около националния стадион „Васил Левски“, както и метрото, което се намира в непосредствена близост. Има и специален паркинг за велосипеди. В зоната ще има и безплатен Wi-Fi.

„Стадион Юнак“ е първата в България фензона по европейски стандарти, която предлага на феновете на футбола да изживеят невероятни емоции и да се забавляват, докато гледат любимата си игра на голям екран. След незабравимите моменти, които българските запалянковци преживяха във футболния парк по време на Евро 2016, тази година фензоната е като за световно. След модернизирането на стадион „Юнак“, освен с фензоната, от тази година паркът разполага и със зона за плаж, игрища за плажен волейбол, детска площадка и зона за релакс. Локацията е подходяща за фенове на спорта от всякакви възрасти – младежи, семейства с деца и възрастни. Във фензоната са организирани редица развлекателни футболни игри и ще бъдат раздадени множество награди.