Обратно към пълната версия на статията »

Стартира национална информационна кампания “Летящ старт”

Стартира национална информационна кампания “Летящ старт”
A A+ A++ A

На 11 юни стартира национална информационна кампания “Летящ старт”, организирана от финансова институция СИС Кредит, официален посредник на „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“, в партньорство сReach for Change, Move.bg и “Заслушай се!”. Първият етап на инициативата завършва на 28 юни, четвъртък, с дискусия на тема “Повишаване на финансовата и бизнес грамотност на предприемачите у нас” в SOHO Sofia от 18:00 часа.

Поканени да се включат са няколко конкретни групи от обществото, а именно:

  • Социални предприемачи

  • Хора с увреждания

  • Незаети младежи до 29-годишна възраст

Опитът на организаторите сочи, че целевите групи не са достатъчно информирани и подготвени за успешен старт на бизнес идеята си. Подбудата е те да бъдат детайлно запознати с рисковете и възможностите на бизнес средата.Изграждането на доверие в експертните институции и организации е основополагащо за устойчивото развитие на предприемачеството у нас.

В рамките на месец юни ще бъдат разпространени информационни материали с финансови и бизнес термини, практически съвети и примери за добри практики, посредством различните комуникационни канали на ключови неправителствени организации:Reach for Change, Move.bg,Заслушай се!, Synergia, SOS Предприемачи, Национален Младежки Форум и BCause. На 28 юни организаторите SIS CREDIT и партньорите от неправителствения сектор ще споделят опита си по изготвянето на бизнес план и конкретни финансови съвети към заинтеросваните предприемачи, поканени да вземат участие в събитието в SOHO SOFIA от 18:00 часа.