Обратно към пълната версия на статията »

Каракачанов: Да спрем с приспивната песен, че в ЕС ни третират като равни

Каракачанов: Да спрем с приспивната песен, че в ЕС ни третират като равни
A A+ A++ A

България трябва да заеме по-твърда позиция пред ЕС за превозвачите ни. Крайно време е да излезем от тази приспивна песен, че в Европа ни третират като равни. 

 

В бюджета на България транспортът е третото перо след енергетиката и туризма. И никой не го интересува това, каза в  вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по Нова тв по повод пакета Мобилност, който ще се гледя в Брюксел днес.  

Ако ние продължаваме да се държим мило и любезно и да ги молим, няма да стане. Световната история не познава случай голяма и силна държава да се е трогнала от воплите и интересите на по-малка страна, освен ако няма интерес за нещо друго, коментира Каракачанов.

Българските превозвачи си плащат данъците в България и хранят над 100 000 души. Целта е много проста – тези 14 млн. лева да отидат в джобовете на някои външни компании. Когато българските фирми фалират, тези шофьори ще останат на улицата. Тези международни компании ще се опитат да ги пренаемат и така още няколко десетки хиляди българи ще се преселят в чужбина. А това не е добре за България”, категоричен беше вицепремиерът.

Аз не съм русофил. Но България има нужда от развитие на отношенията си с Русия, защото ние сме съседи през Черно море. В областта на енергетиката трябва да съживим отношенията си. Аз няма да сваля българската авиация на земята, защото някой решава, че щом е руска, няма да я използваме. Голямата опасност за националната сигурност за България не идва от Русия, а се нарича ислямски радикализъм и тероризъм - нещо, което продължава да залива Европа, а ние продължаваме да го подценяваме, каза още Каракачанов.