Обратно към пълната версия на статията »

Рафаел Надал се завърна на корта със загуба

Рафаел Надал се завърна на корта със загуба
A A+ A++ A

Рафаел Надал се завърна на корта със загуба. Световният номер 1 отстъпи на французина Ришар Гаске с 4-6, 5-7 в двубой от демонстративния турнир "Коойонг Класик" в Мелбърн. Матадора все пак изглеждаше добре на корта. Във втория сет той бе пробит три пъти, но отново показа непримиримия си дух и успя да изравни за 5-5. Нов брейк за номер 31 в света обаче се оказа решаващ за изхода от двубоя.

Надал не е играл от групите на финалния "Мастърс" в Лондон, когато отстъпи в три сета на Давид Гофен, а след това се отказа заради травмата в коляното. Все пак 31-годишният испанец се надява да бъде напълно възстановен за "Аустрелиън Оупън" и да атакува втора титла.

"Това беше добър тест и добра тренировка за мен. Добре съм и съм тук, което е хубава новина. Идеята ми е просто да продължавам да тренирам в следващите дни, за да бъда готов за началото на "Аустрелиън Оупън", заяви световният номер 1.

"Годината бе дълга, затова започнах подготовката си за новия сезон малко по-късно от обикновено. Хубаво е да започна да усещам ритъма на играта в мач, дори и той да не е официален", добави още Надал. 

Гаске също остана доволен от теста: "Хубаво е да играя срещу него, да играя добре и да го победя. Винаги е приятно да се състезаваш в такива мачове. Днес удрях топката отлично и затова спечелих", заяви френският тенисист.