Обратно към пълната версия на статията »

5 лесни правила как да качим килограми

5 лесни правила как да качим килограми
A A+ A++ A

Почти всички искат да отслабнат, единици са тези, които искат да напълнеят. Е, какво толкова, ще си кажете вие, които броите калории и шоколадът лесно се залепя на дупето ви. Но за хората с бърз метаболизъм, които колкото и да ядат, не напълняват, си е истински проблем.

Ето няколко лесни съвета как да качите килограми здравословно, без да трупате излишни мазнини и да се тъпчете с вредни храни:

  1. Увеличете калорийния прием. Макар да звучи банално, това е в основата на наддаването на килограми и трупането на телесна маса. Започнете да се храните с по-питателна и калорична храна.

  2. Тренирайте за мускулна маса. Нарастването на мускулната маса ще ви осигури цялостно по-здрав вид.

  3. Избягвайте кардиотренировките. Тичане, ходене пеша, каране на колело – всички те топят подкожните мазнини и са чудесни за хора, които искат да отслабнат.

  4. Пропускайте закуската, това забавя метаболизма. Сумистите не закусват, това вероятно е достатъчно силен аргумент за всеки, който иска да напълнее, да започне да не хапва сутрин.

  5. Увеличете вечерята. По-обилната вечеря ни осигурява внос на калории, които няма кога да изгорим. Те се натрупват в мастните депа и така увеличаваме теглото си.