Обратно към пълната версия на статията »

Григор Димитров на четвъртфинал в Бастад

Григор Димитров на четвъртфинал в Бастад
Следващият съперник на 21-годишния хасковлия ще бъде номер три в схемата – Алберт Рамос от Испания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на клей в шведския град Бастад с награден фонд 410 175 евро.

Гришо, който е поставен под номер шест в основната схема на турнира, надви Фредерико Жил от Португалия с 6:3, 6:4, предаде БГНЕС.

Българинът, който в предишния кръг се наложи над бразилеца Рожерио Дутра Силва с 6:1, 6:4, проби сервиса на съперника в първия сет за 4:2 гейма. Печелилият веригата „Загорка къп“ у нас Жил веднага върна брейка.

Димитров продължи със същата амбиция и постигна нов пробив за 5:3, след което сервира за спечелване на сета. Във втория сет Григор постигна пробив за 3:2. При 5:4 първата ракета на България сервираше за спечелване на двубоя.

Той поведе с 40:15 и триумфира още при първия мачбол, след като португалецът изпрати топката в мрежата. С достигането си до четвъртфинал Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста.

Следващият съперник на 21-годишния хасковлия ще бъде номер три в схемата - Алберт Рамос от Испания.

Под №1 в схемата на турнира е Давид Ферер (Испания), който в първи кръг почива, а във втори ще играе с италианеца Симоне Болели. Миналата година Ферер игра на финала, където загуби от Робин Сьодерлинг.

#Григор Димитров #тенис #четвъртфинал #клей #Бастад