Обратно към пълната версия на статията »

Могерини смята, че шест страни ще се присъединят към ЕС до 2019 г.

Могерини смята, че шест страни ще се присъединят към ЕС до 2019 г.
Източник:pixabay.com
A A+ A++ A

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини заяви, че шест страни от Западните Балкани могат да се присъединят към ЕС до 2019 г., предаде ТАСС, предаде БНТ.

„Не мисля, че в бъдеще ЕС ще има 27 страни членки, смятам, че те ще са повече“, каза Могерини вчера в интервю за телевизия „Евронюз“.Фредерика Могерини, Върховен представител на ЕС по въпросите за външната политика: И когато казвам, че след две години към края на нашия мандат ние ще постигнем напредък в отношенията с шестте западнобалкански страни - напредък, който няма да може да бъде поставен под съмнение, говоря сериозно. Наистина вярвам в това.

По думите ѝ ЕС има интерес Западните Балкани да станат част от европейското семейство от съображения, свързани със сигурността и икономиката. Разбира се, първо трябва да се извършат всички необходими реформи, в обществата и в работата на политическите институции трябва да бъдат извършени сериозни промени. Държавните глави и гражданите в региона са готови за това, отбеляза тя.