Обратно към пълната версия на статията »

Григор съсипа Гофен за 1 час

Григор съсипа Гофен за 1 час
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Великолепен и изключително свиреп Григор Димитров накара цяла България да е горда. Нашето момче съсипа Давид Гофен с 2:0 сета (6:0 и 6:2) за малко над 1 час игра във втория си мач от груповата фаза на финалния ATP Мастърс в Лондон. На корта в мегаполиса имаше само 1 тенисист и това бе Гришо, който постигна наистина впечатляващ успех над намиращия се в чудесна форма белгиец. Това означава, че българинът печели своя поток наречен "Пийт Сампрас" и вече е полуфиналист в престижното състезание. Той ще чака класиралия се на второ място в другата група.

Хасковлията влезе на шеста скорост в мача и демонстрира супер класна и разнообразна игра. Той сипеше блестящи уинъри от форхенд и бедхенд, а когато излизаше на мрежата бе безапелационен. Същински хищник, в чиито очи се четеше спортна злоба. 

Освен че печелеше безметежно своите сервис-геймове, Григор бе много убедителен и при посрещането. В първия сет се стигна до унизителното за Гофен 6:0 гейма за нашата ракета №1. Иначе казано - Гришо закичи "геврек" на своя опонент и си заслужи тлъстите пачки, полагащи се за прогресиращите в турнира.

#Григор Димитров