Обратно към пълната версия на статията »

Търсачкатa на Google вече може да сравнява продукти

Търсачкатa на Google вече може да сравнява продукти
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Най-популярната търсачка в интернет вече предлага една нова функция, която е доста полезна и може да ни спести ценно време. Благодарение на нея вече има как да сравняваме характеристиките на различни продукти. Алгоритмите на Google също така ще акцентират върху основните разлики, отличаващи нещата, които търсим. Taка от една страница ще има как да сравните цените в различни магазини, наличните цветове, както да видите водещите техническите спецификации.

Новата функция вече се разпространява от Google и в кратки срокове ще е налична за всички потребители, предаде АndroidPolice. Тя ще премахне нуждата да влизате в специализирани сайтове, за да сравнявате продукти, тъй като може да го правите директно от търсачката. За да изпробвате сами функцията трябва да въведе имената на устройствата и да напишете между тях "vs", като например "Google Pixel vs Pixel 2" в полето за търсене.

Данните обръщат внимание на цените с или без абонаментен договор, както и мненията и коментарите на други потребители. Кликването на сините бутони в текста ще показва допълнителна информация в съответната секция. На този етап функцията може да сравнява едновременно само два продукта, но ако се превърне в хит сред потребителите вероятно техния брой ще се увеличи. Ето как Google отново намират начин да ни спестят време, докато търсим в интернет.