Обратно към пълната версия на статията »

Откриха тялото на петата жертва на наводненията в Бургаско

Откриха тялото на петата жертва на наводненията в Бургаско
A A+ A++ A

Откриха тялото на петата жертва на наводненията в Бургаско.  Около 10.45 тази сутрин спасителни екипи на "Гражданска защита" са намерили в Мандренското езеро тялото на изчезналата при потопа 67-годишна Стоянка от каменското село Черни връх, предава NOVA. 

Във вторник съпругът на Стоянка - 71-годишния Димитър почина в болница. След приливната вълна в село Черни връх той беше приет в лечебното заведение в тежко състояние. 

Междувременно в София група доброволци откриха пункт за събиране на материална помощ за пострадалите след потопа в Бургаско. Той се намира на улица “Академик Методи Попов” 24 в столичния квартал “Изток”. 

Осигурени са няколко микробуса, които ще транспортират събраните помощи директно до наводнените села в община Камено в събота, 4 ноември. В навечерието на зимата най-належащата нужда на пострадалите е от топли дрехи и завивки. “Хората имат нужда от всичко за дома - препарати, мебели, битова техника”, обясниха от Организацията за закрила на българските граждани, които помагат в село Ливада от първия ден след потопа. 

#жертва #наводнения #Бургаско #село Черни връх