Обратно към пълната версия на статията »

Григор ще защитава титлата си у дома!

Григор ще защитава титлата си у дома!
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Григор Димитров ще защитава титлата си на турнира от сериите ATP 250 на родна земя в София през следващата година, съобщава Tennis.bg. Българинът предизвика истинска еуфория у сънародниците си в тазгодишното си участие в надпреварата. Хиляди запалянковци го последваха по пътя към титлата в столичната зала "Арена Армеец", като драха гърла и опъваха български знамена. Григор също изпита наслада да играе на родна земя и обяви прекрасната новина, че отново ще го стори през 2018.

На финала тази година той победи Давид Гофен, като преди това бе грабнал титлата в Бризбън е бе достигнал полуфинал на Откритото първенство на Австралия, където отпадна след петсетов трилър от Рафаел Надал. И през 2018 надпреварата ще се проведе веднага след Аустрелиън Оупън. "София Оупън" стартира на 5 февруари, а наградният фонд е 540 310 евро. Повече подробности за присъствието на Димитров ще има във вторник след официалната пресконференция на организаторите, когато ще има информация и за останалите участници.

Това ще бъде третото последно издание на "София Оупън". Организаторите изразиха желание от 2019-а да се търсят варианти надпреварата да повиши категорията си до АТР 500.