Обратно към пълната версия на статията »

Борисов влязъл в учебниците по история за по-добро гражданско образование

Борисов влязъл в учебниците по история за по-добро гражданско образование
Просветният министър отхвърли обвиненията към министерството във връзка с актуализацията на учебното съдържание. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Старите учебници по история са актуализирани, като е добавен периодът от 2001 до 2012 година – това заяви просветният министър Сергей Игнатов във връзка с информацията, че личности като премиера Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев влизат в учебниците по история от тази есен.

Игнатов обясни, че заради критиките към старото съдържание и тромавия стил на писане на учебниците, сега те са актуализирани, предаде Дарик радио.

Просветният министър отхвърли обвиненията към министерството във връзка с актуализацията на учебното съдържание.

„Сега е 2012 г. От 2001 г. досега България стана член на Европейския съюз. Защо вашите деца да не знаят, че България е член на ЕС? Вие си изберете дали децата ви да учат на учебници до 2001 г. или да учат по актуализирана учебна програма. Най-важното е, че тук не става въпрос само за история и география, а за гражданското образование. България обича да се смее на американското образование, където децата им не знаят кой е президентът на държавата. Искате ли да се смеем и на българите, че не знаят? Така, че тези обвинения към министерството са абсолютна спекулация. Засегнат съм професионално като историк. Координатната система на тази наука са имена и дати", обясни Игнатов.

#Бойко Борисов #премиер #Росен Плевнелиев #президент #Сергей Игнатов #министър на образованието #младежта и науката #история #гражданско образование #ЕС #Европейския съюз #България