Обратно към пълната версия на статията »

Facebook тестват функция гледане на видео с 4K резолюция

Facebook тестват функция гледане на видео с 4K резолюция
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Facebook вече експериментират с нова функция, която ще подобри качеството на видео съдържанието в социалната мрежа. От компанията тестват телевизионния стандарт 2160p Ultra-High-Definiton Television, който ще позволи ъплоуд и гледане на 4K видео в профилите ни. Все още е необходимо време преди новия инструмент да е наличен за всички потребители. Идеята на Facebook определено е доста атрактивна и по свой начин ще допринесе за качването на съдържание с по-добро качество, коментира TechCrunch.

Припомняме ви, че това е едно от най-желаните подобрениq в социалната мрежа, където всеки ден се споделя огромно количество видео клипове. Интересното е, че YouTube предлага опция за качване на 4K видео от няколко години. Той смятат, че потребителите ще възприемат положително новата функция и ще са по-активни в качването на клипове. Новият инструмент ще позволи на всички да се възползват максимално от камерите на своите устройства. Вероятно до няколко седмици всички потребители ще могат да гледат и качват видео материали с 4K резолюция.

Включването на подобна функция ще разнообрази съдържанието в профилите ни и ще е особено полезно за геймърите, които обичат да стриймват в реално време как играят. Високата резолюция ще се отрази в позитивен план и на съдържанието в другите популярни секции на Facebook като Science, Travel, Fashion, Sports и др. За да проверите дали даден клип може да се гледа в 4K трябва да кликнете върху иконата с формата на зъбно колела в долната част на дадено видео и да видите дали е налична опцията за 2160p.