Обратно към пълната версия на статията »

Бойко Борисов: За 2 години контрабандата падна от 34% до под 7%

Бойко Борисов: За 2 години контрабандата падна от 34% до под 7%
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

От 34 контрабандата е паднала до под 7% за 2 години, обяви премиерът Бойко Борисов на бизнес форум в София, предаде БНТ.Коментирайки корупцията в България, Борисов заяви, че заради "Цанков камък", АЕЦ "Белене", КТБ и американските централи, днес кабинетът разполага с 6,7 млрд. лв. по-малко.

Бойко Борисов, министър-председател: В борбата с контрабандата надделяхме. Но само за 2 месеца на служебното правителството - 200 млн. по-малко в хазната в бюджета, понеже обичат да говорят за корупцията. Така беше и с "Цанков камък". Инвестиция за 2000 години. Платихме пътя. Белене - ще ги увием с найлони днес, къщички правихме, заслони... 3 милиарда. 1,2 милиарда за централите, 3 за Белене и КТБ - 6,7 милиарда. Я сега да ги имаме...

Борисов напомни, че тази година кабинетът е заделил 700 млн. лв. повече за увеличаване на доходите на хората и ще продължава да инвестира в образованието, за да се задържат младите българи в страната.

Борисов коментира и успехите на страната във външнополитически план - заради добрите отношения с Турция натискът по българската граница е нулев, а другата седмица у нас на посещение пристига албанският премиер Еди Рама, след като Албания призна българското малцинство.

Бойко Борисов: Какви атаки за добрите отношения с Турция? Турция си изпълнява ангажимента. Нулев натиск. Номер 1 атака срещу нас беше бежанската криза на изборите. Какви маймунджилъци ни правиха в Харманли и Овча купел... Ще запалят държавата.

#Бойко Борисов #контрабанда