Обратно към пълната версия на статията »

Стоичков прави турнир в памет на своя откривател

Стоичков прави турнир в памет на своя откривател
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Треньорът, който откри Христо Стоичков за големия футбол в Хеброс (Харманли) - Сава Савов ще бъде почетен с турнир в негова памет. Това информира за “Хасковска Марица” най-довереният човек на Камата в Града на Белоногата Донко Трендафилов, пише Sporta.bg

“Бяхме с Ицо на помен на баща му Стоичко Христозов на 5 август и там се зароди идеята да почетем и Сава Савов. Той я прие радушно и турнирът вече е факт. Дори определихме датата – 18 септември от 14.30 часа. За да може да зарадва децата на живо със своето присъствие, Христо ще лети от Маями за София и с кола ще тръгне за Харманли направо от летището”, допълни Трендафилов.

Както заете Стоичков прави голям шоу спектакъл в Стара Загора със светови звезди и легендите на Барселона. Шоуто е на 20 септември на стадион “Берое”. Така за него няма да представлява трудност да дойде в България с два дни по-рано.

В надпреварата ще участват деца родени през 2005 година. Освен домакините от Харманли 04 с треньор Георги Стайков, на терена ще видим отборите на Спартак (Пловдив) с треньор Динко Господинов, Юнайтед (Пловдив) с треньор Марко Марков и АФК Хасково с треньор Красимир Куманов. 

Купи на победителите и 100 медала (златни, сребърни и бронзови) е осигурил синът на Сава Савов – Иван. Отделно от това, организаторите са подготвили и индивидуални отличия за най-добър вратар, защитик и голмайстор. Община Харманли ще даде официална вечеря на децата.

От своя страна Христо Стоичков е обещал 15 билета на своите стари съотборници, които също ще бъдат поканени на стадиона. Това са Васко Петев и Наско Гинев от Хасково и останалите момчета от Харманли.

На турнира освен Христо Стоичков награди ще връчи и кметът на Харманли Мария Киркова, както и председателят на БФС - Хасково Митко Маринов.
Днес на стадион “Хеброс” ще грейнат и два трансперанта, които да информират за предстоящия футболен празник на 18 септември.

#Стоичков