Обратно към пълната версия на статията »

По грешка: Мъж пребил с брадва доведения си син

По грешка: Мъж пребил с брадва доведения си син
източник: dariknews.bg
A A+ A++ A

Мъж от шуменското село Хърсово, който пребил доведения си син, получи 3-месечна условна присъда.

Семейната драма се разиграла в нощта на 6 срещу 7 декември миналата година. Ангел отишъл на гости на майка си Йордана и мъжът, с когото съжителствала - Исмаил. Те седнали, почерпили се и мъжете изпили над половин литър домашна ракия. 

В малките часове гостът решил да си ходи, а стопанинът на дома дори го изпратил до вратата по живо, по здраво. Исмаил легнал да спи, но след около час се пробудил от кучетата в двора. В Хърсово обикаляли крадци и за да запази имота си, мъжът взел брадва и тръгнал из двора. 

Един от навесите му граничел със запустял кантар за животни. Докато оглеждал в тъмното, забелязал човешка фигура, стреснал се и стоварил брадвата върху нея. Когато проснатия на земята субект извикал, Исмаил разбрал, че това всъщност е доведеният му син Ангел. 

Човекът го изправил, видял, че цялата му глава е в кръв и хукнал по съседи да търси помощ. Дошла линейка от Шумен, натоварили Ангел и го закарали в болницата, където установили, че има счупване на черепа и вътрешно мозъчен кръвоизлив. 

Срещу Исмаил започнало дело в Новопазарския районен съд. Той признал вината си и сключил споразумение с прокуратурата за 3-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

#условна присъда #Исмаил #Ангел #прокуратура