Обратно към пълната версия на статията »

Борисов:Магистрала "Хемус" е най-важното нещо за Северна България

Борисов:Магистрала "Хемус" е най-важното нещо за Северна България
източник:фейсбук.бг
A A+ A++ A

Автомагистрала "Хемус" е най-важното нещо за Северна България и трябва да бъде направена. Това каза премиерът Бойко Борисов на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна /DARIK/

"С въвеждането и на ТОЛ системата догодина, мисля, че финансирането е осигурено. Хубава ни е България, но точно по средата планината много трудно се преодолява. Нямаме избор", посочи Борисов.
 
Според него ще се положат всички усилия да бъдат свързани София и Варна. "България страда в момента, страда изключително много за работници. Преди няколко дни се срещнах с работодателските организации и всичките те изпитват изключителна нужда от кадри в сферата на туризма и обслужването, в металургичната промишленост", коментира премиерът.

"В момента съм оптимист. С президента Макрон няколко пъти в последния месец се срещахме. На всяка среща съм използвал времето да му разказвам и да му говоря за това, което става на Балканите, с нашите съседи в Турция. От другата страна на Черно море, ако тръгнете направо, ще стигнете до Крим по морето", допълни Борисов.

#Борисов #магистрала