Обратно към пълната версия на статията »

Изобретяването на летяща кола, все по-близо (ВИДЕО)

Изобретяването на летяща кола, все по-близо (ВИДЕО)
Източник: Youtube
A A+ A++ A

Автомобилният производител Toyotа работи над проекта си за летяща кола, пише Profit.bg.

Компанията планира да създаде едноместно летящо превозно средство до летните Олимпийски игри през 2020 година, които ще се проведат в Токио, Япония. Идеята е малък летящ автомобил да възпроизведе гладък преход от движение по земята към излитане във въздуха, доставяйки по този начин олимпийския огън по време на официалното откиване на игрите.

Проектът все още е твърде далеч от това да завладее света, както сами можете да видите от видеото на Associated Press.

Ранният прототип засега притежава структурна рамка, батерии и перки. За съжаление, успешното излитане тепърва предстои.

Летящата кола ще бъде създадена в партньорство с Cartivator Resource Management – малка технологична компания, в която Toyota инвестира 400 хил. долара, пише TechCrunch.

Тестът, запечатан на видеото, е направен в училищен двор в централна Япония, близо до главния офис на автопроизводителя.

Toyota проучва широка гама от нови технологии и транспортни възможности като луксозни яхти под бранда си Lexus.

Компанията търпи и промяна на имиджа си, след като съобщи, че прекратява партньорството си с Tesla – производителят на електромобили оглавяван от Илон Мъск.

Следващата стъпка пред летящата кола на Toyota е развиване на дизайн, за което ще бъде използвана инвестицията на компанията. Плановете са превозното средство да може да лети с пилот на борда до 2019 година, след което да бъде представена напълно функционална летяща кола по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

#Toyota #Япония