Обратно към пълната версия на статията »

42-годишен би, заплаши и насили гаджето си в старозагорско село

42-годишен би, заплаши и насили гаджето си в старозагорско село
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняем Христо Х., на 42 години, за това, че е изнасилил 34-годишна жена, като я принудил със сила и заплахи, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура - Пловдив, пише 24 часа.

До момента е установено, че обвиняемият Христо Х. съжителствал на семейни начала с пострадалата. Поради оказван тормоз и физическо насилие, тя го изгонила от дома си. Въпреки нежеланието на пострадалата да продължи отношения с обвиняемия, Христо Х. продължил да я притеснява, като често влизал в дома й, вдигал скандали и упражнявал насилие върху нея.

Жената завела дело в Районен съд - Стара Загора по Закона за защита от домашното насилие, като била издадена заповед за защита, с която на обвиняемия Христо Х. се ограничавал достъпа до дома й. Неколкократно той нарушавал тази заповед, като по случаите били образувани досъдебни производства.

На 15-ти май 2017 г., в с. Я., община Опан, обвиняемият се бил скрил в двора на имота на пострадалата. Той изчакал децата й да тръгнат на училище, след което влязъл в къщата и като упражнил физическо насилие и заплахи, извършил насилствен полов акт с 34-годишната жена.

Христо Х. е неосъждан, срещу него се води досъдебно производство. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в Районен съд - Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

#Стара Загора #производства #задържан #изнасилил