Обратно към пълната версия на статията »

Български евродепутати искат отпадане на мониторинга на ЕК

Български евродепутати искат отпадане на мониторинга на ЕК
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Български евродепутати отново се обявиха срещу продължаването на мониторинговия механизъм на Европейската комисия за България. На заседание на Комисията по правосъдие и вътрешен ред на Европейския парламент бяха разгледани докладите за България и Румъния, съобщиха от пресслужбата на българските представители в ЕП от ГЕРБ, пише Труд.

Депутатите обявиха, че този механизъм вече е свършил работата си и призоваха Европейската комисия да въведе Общоевропейския доклад за върховенството на закона и демокрацията, за да не се дискриминират България и Румъния.

Евродепутатът Емил Радев ГЕРБ/ЕНП отново настоя премахването на този механизъм. „Още веднъж ние – като цяло – българската делегация, изразихме мнение, че докладът трябва да бъде премахнат, защото той се използва за политически цели – а именно – България и Румъния се спират от влизане в Шенгенското пространство точно, защото се използват докладите за такъв повод, а те не са включени в критериите.

Така че, надяваме се, че в най-скоро време докладът ще бъде премахнат и заменен с общоевропейски доклад“, обясни Емил Радев

#Румъния #България #ГЕРБ #Емил Радев