Обратно към пълната версия на статията »

Нинова: Дебатът за урана в Хасково и Първомай беше имитация

Нинова: Дебатът за урана в Хасково и Първомай беше имитация
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Служебният кабинет замете следите на предишното правителство – дебатът за урана в Хасковско и Първомай беше имитация. Това заяви от трибуната на НС лидерът на БСП Корнелия Нинова след изслушването на трима служебни министри – Илко Семерджиев ,Спас Попниколов и Ирина Костова по казуса, пише Труд.

В същото време Нинова попита дали бившите министри Лиляна Павлова, Ивелина Василева и Петър Москов ще понесат политическа отговорност. „Това не беше дебат, а имитация. Това беше замитане на следите от служебния кабинет“, каза тя и обяви, че веднага след заседанието БСП ще инициира създаване на временна анкетна комисия по въпроса.

„Каква работа свършихме? Кой въпрос решихме днес? Нито един. Поговорихме си два часа – резултат никакъв. Какво разбраха онези, за които беше предназначено изслушването. Разбраха няколко неща, има превишение на нормите на уран във водата, не е опасно, но водата е спряна“, констатира Корнелия Нинова.

Тя посочи, че е наложително да се даде отговор на въпроса къде в страната има такъв проблем. и да се гарантира здравето на хората.

#Корнелия Нинова #БСП #ГЕРБ #уран #вода #Хасково #Първомай