Обратно към пълната версия на статията »

Германия отнесе Гърция с 4:2 на четвъртфинала на Евро 2012

Германия отнесе Гърция с 4:2 на четвъртфинала на Евро 2012
A A+ A++ A

Германия победи Гърция с 4:2 във втория четвъртфинал на Евро 2012.

Бундестимът не остави никакви шансове на гърците и постигна категорична победа с 4:2 в четвъртфиналния двубой, който се игра на „ПГЕ Арена” в Гданск.

Германия поведе с 1:0 в 39-та минута, когато Лам стреля от около 20 метра, Сифакис не се намеси добре и топката влезе във вратата му.

Гърция започна силно второто полувреме и успя да изравни резултата в 55-та минута, когато Салпингидис проби отдясно по атаката, след което центрира в наказателното поле на Германия, където Самарас засече топката и я прати под плонжа на Нойер за 1:1.

Германия отново излезе напред в резултата в 61-та минута, когато Боатенг центрира в наказателното поле на Гърция, след което Кедира от около точката на дузпата засече топката от въздуха и я прати под напречната греда за 2:1.

В 68-та минута Йозил центрира от фаул в наказателното поле на Гърция, Кирякос Пападопулос изпусна Клозе, който засече топката с глава и я прати в мрежата на Сифакис.

Германия отбеляза четвърти гол в 74-та минута, когато Клозе бе изведен сам срещу Сифакис и стреля, след което вратарят спаси, но при добавката Ройс шутира, топката срещна напречната греда и влезе в опразнената врата за 4:1.

Гърция получи правото да изпълни дузпа в 88-та минута, когато Торосидис центрира в наказателното поле на Германия, където Боатенг игра с ръка и Дамир Скомина посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Салпингидис в 89-та минута.

Така Германия се класира за полуфиналите на Европейското първенство и очаква победителя от сблъсъка между Англия и Италия.

#Евро 2012 #Европейско първенство по футбол #Германия #Гърция